OʻQUVCHILARDA DEVIANT XULQ SHAKLLARINING NAMOYON BOʻLISHI VA TAHLILI - Usmonov, Abdurashid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Pedagogik tadqiqotlarning psixologiya bilan ugʻunlashuvi orqali oʻquvchilarda deviant xulq atvor alomatlari kuzatilgan, oʻquvchilarda deviant xulq atvorning shakllanish sabablari, klassifikatsiyasi, deviant hulq atvorli oʻquvchilarning hatti harakati, moyilligi, ularni nazorat qilish, oʻrganish, komunikativ muloqat oʻrnatish, ularga ta’sir koʻrsatuvchi omillar haqida ma‘lumotlar keltirilgan boʻlib ularda xarakter aksentuatsiyasining mavjudligi, psixik rivojlanishidagi ogʻishish, oʻz-oʻzini hurmat qilishning pastligi, oʻz-oʻzini noadekvat baholash holatlari haqida keltirilgan.