ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДЛАРИНИ САНОАТГА ИХТИСОСЛАШУВ ДАРАЖАСИНИ ТАРМОҚЛАР БЎЙИЧА АНИҚЛАШ - Рахимбаев, Акмал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ҳудудларнинг ижтимоий-иқтисодий ривожланишида саноатни ҳудудий ихтисослашув даражасини инобатга олган холда стратегик лойиҳаларни амалга ошириш механизмлари ўрганилган. Жойлашув коэффициенти (LQ) усулидан фойдаланган холда Ўзбекистон ҳудудларининг саноат тармоқларига ихтисослашув даражасига кўра гуруҳлаш амалга оширилган. Натижада, Ўзбекистон ҳудудларининг саноатга ихтисослашув даражасига кўра 3 гуруҳга ажратилган.