ХАЛҚАРО ТРАНСПОРТ ЛОЙИҲАЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИЛИШИ ЭҲТИМОЛЛИГИНИНГ ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ИҚТИСОДИЙ ХАВФСИЗЛИГИГА ТАЬСИРИНИ БАҲОЛАШ УСЛУБИЯТИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Камалов, Акмал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада халқаро транспорт лойиҳаларини амалга оширилиши эҳтимоллигининг Ўзбекистон Республикаси иқтисодий хавфсизлигига таьсири бўйича таклиф ва тавсияларни ишлаб чиқиш учун транспорт-логистика лойиҳаларини Ўзбекистоннинг иқтисодий хавфсизлигига таьсирини баҳолашнинг SWOT таҳлили келтирилган. Унда Самарқанд – Панжикент темир йўл участкасини қурилиши, “Хайратон – Мозори – Шариф” темир йўл участкасини ташкил этиш ва бошқа халқаро лойиҳалар таҳлил қилинган.