JAMIYAT IDEOSFERASINING IJTIMOIY-FALSAFIY TAHLILI - Turdiyev, Bexruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jamiyat ideosferasining yangilanishi murakkab va serqirra jarayon bo‘lib, u siyosat, iqtisod, ta’lim-tarbiya, madaniyat, ijtimoiy sohalardagi o‘zgarishlar bilan aloqadordir. Bu jarayon jamiyatning barcha a’zolari, hokimiyat organlari, ta’lim va madaniyat muassasalari, boshqa tuzilmalarning faol qo‘llab-quvvatlashi va ishtirokini talab etadi. Mazkur maqolada jamiyat ideosferasining falsafiy mohiyati tahlil etilib, jamiyat ideosferasini tashkil etuvchi asosiy elementlar, uning yangilanishiga ta’sir qiluvchi omil va sabablar falsafiy kontekstdan kelib chiqib yoritilgan.