YOSHLAR MAFKURAVIY ONGI TRANSFORMATSIYALASHUVINING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Yusupaliyev, Orzimurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Yoshlar o‘rtasida mafkuraviy ongni o‘zgartirish zamonaviy jamiyatda ijtimoiy, siyosiy va madaniy taraqqiyotning kelajak traektoriyasini shakllantirishda katta ahamiyatga ega. Ushbu maqola ushbu o‘zgarishlarning ko‘p qirrali jihatlarini o‘rganadi, muammolarni hal qiladi va hayotiy-falsafiy yechimlarni taklif qiladi. Jarayonga xos bo‘lgan murakkabliklarni o‘rganish turli jamiyat ishtirokchilari, ta’lim muassasalari, ommaviy axborot vositalari va texnologik taraqqiyotning muhim rolini yoritadi. Maqolada asosiy muammolar va yuzaga kelayotgan tendensiyalarni har tomonlama tahlil qilish orqali bugungi yoshlar uchun yanada bilimli, inklyuziv va ilg‘or mafkuraviy manzarani shakllantirish bo‘yicha tushunchalar berilgan. Kollektiv harakatning dolzarbligini ta’kidlab, zamonaviy dunyoning murakkabliklarida harakat qilish uchun zarur bo‘lgan muhim qobiliyatlarga ega bo‘lgan shaxslar avlodini tarbiyalashda hamkorlikdagi sa’y-harakatlar zarurligini ta’kidlaydi.