LINGVISTIK TA’MINOT VOSITALARI: TUZILISHI VA TARKIBI - Qodirova, Madinabonu (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Kompyuter lingvistikasining asosiy vazifasi tilshunoslik muammolarini kompyuter dasturlari yordamida hal etishdan iborat. Tilshunoslikning ma’lum yo’nalishiga doir muammoni hal etuvchi dasturiy ta’minot tarkibiga tilga oid muayyan bilimlar bazasini qamrab oladi. Bu lingvistik ta’minot qismideb yuritiladi. Ushbu maqolada lingvistik ta’minot tushunchasi, lingvistik ta’minot vositalarining tarkibi, qanday dasturlar uchun qaysi turdagi ma’lumotlar bazasidan foydalanish samaraliroq bo’lishi haqida fikr yuritiladi. Mashina tarjimasida qo’llaniladigan lingvistik bilimlar bazasi haqida alohida to’xtalib o’tiladi.