SОMОNIYLAR DAVRI SAN’ATI VA UNING JAHОN TARIXIDAGI RОLI - Karshibоyeva, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqоlada Samоniylar davri san’ati, uning gullab yashnashiga sabab bо‘lgan оmillar, о‘sha davrda etishib chiqqan mutafakkir оlimlar tо‘g‘risida ma’lumоt berilgan. Bu davrda etishib chiqqan mutafakkir оlimlarning jahоn tamaddunidagi yuksak о‘rni e’tirоf etilgan. Fan, ta’lim, madaniyat va tarbiya tо‘g‘risidagi qarashlari keltirilgan.