FARG‘ONA VILOYATIDA AGROTURIZM FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA RESURS SALOHIYATINI BAHOLASH - Husanboyev, Sadafbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Farg‘ona viloyatida agroturizm faoliyati faoliyatini rivojlantirish va uning resurs salohiyatini baholash bo‘yicha tadqiqot jarayoni ta’rixlangan. Agroturizm faoliyati mamlakatda turizm sohasining ma’lum bo‘yicha alohida yo‘nalishini anglatib borgan. Tekstda agroturizm faoliyati hududlarda qishloq xo‘jaligi tarmoq va sohalarining rivojlanishi bilan bog‘liq ma’lumot berilgan. Tadqiqotchilar tekst orqali, turli yo‘nalshmalar bo‘yicha statistik ma’lumotlarni taqdim qilganlar. Turizm sohasining rivojlanishini baholashda 2014-2020 yillar orasida qo‘yilgan ma’lumotlar qo‘llangan. Tekstda agroturizmning resurs salohiyatini baholashda tarmoqning hududlardagi rivojlanish darajasi va tarmoq sohalarida ishlab chiqarilayotgan mahsulot turi va hajmi tahlil qilingan. Tekstda o‘zbekistonda turizm iste’molining ortishi, turmush farovonligining ko‘tarilishi va pandemiya sharoitida turizm sektorining o‘ziga xos xususiyatlari ta’rixlangan. Agroturizm faoliyati va uning resurslari ma’lumotlari orqali turli tahlillar va taqdimotlar olingan. Ushbu annotatsiyada qo‘yilgan ma’lumotlar asosida, Farg‘ona viloyatida agroturizm faoliyatining rivojlanishi, uning ma’lumotlar bazasi va resurs salohiyatini baholash va tahlil qilishga ko‘ra yangi yo‘nalishlar va takliflar ko‘rsatilgan.