ITALYAN TILIDAGI FRAZEOLOGIK IBORALAR TARJIMASI VA ULARNING O’ZBEK TILIDAGI EKVIVALENTLARI - Xudoyqulov, Behzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Frazeologik birliklarni tarjima qilish murakkab amaliy jarayon boʼlib, bu tarjimondan alohida mahorat talab etadi. Bundan tashqari, aksariyat frazeologizmlar milliy xususiyatga ega bo’lgani uchun, ularning muqobil variantlarini topish tarjimonlar uchun muhim amaliy vazifa hisoblanadi. Jumaladan italyan tilida ham shu kabi xususiyatlarga ega frazeologik iboralar mavjuddir. Ushbu maqolada italyan tilidagi frazeologik iboralarning tarjimasi va muqobillari tegishli misollar misollar orqali tahlil qilinadi.