QORAQALPOQ XALQ ERTAKLARINING YIG'ILISHI VA NASHR QILINISHI - Begniyazova, Gozzal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada qoraqalpoq xalq ertaklarining yig'ilishi, nashr qilinishi haqida fikr yuritiladi va shu bilan birga ertaklar har bir halqning tarixini, turmush tarzini, urf- odat dasturlarini, ichki dunyosini, imon- etiqodini organishta muhim manba vazifasini bajarishi haqida.