IJTIMOIY TEXNOLOGIYALAR HAQIDAGI G'OYALARNING SHAKLLANISH EVOLYUTSIYASI - Yulchiyev, Avazbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ijtimoiy texnologiyalar haqidagi g'oyalarning shakllanish evolyutsiyasi uning ahamiyati, rivojlanishi va bosqichlari haqida malumotlar berilgan. Jamiyatda ijtimoiy texnologiyalarni o'rganish muammosining dolzarbligi ijtimoiy-iqtisodiy makonda sodir bo'layotgan o'zgarishlardan xabardorlik bilan ta'kidlanadi. Bunday o'zgarishlarga, birinchi navbatda, iqtisodiy sohada inson kapitalining rolining ortishi, parametrlarning o'zgarishi, shuningdek, zamonaviy jamiyat ijtimoiy-iqtisodiy dinamikasining tabiati, bozor jarayonlarining tezlashishi, globallashuvning iqtisodiy oqibatlari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va ular asosida jamiyatda axborot jarayonlarini boshqarish tizimlarining tarqalishi munosabati bilan boshqaruv tizimlarining barcha darajalarida ijtimoiy-iqtisodiy muhitning misli ko‘rilmagan o‘zgarishlarning paydo bo'lishi kiradi.