“LYUIS KERROLLNING ALISA MO‘ JIZALAR MAMLAKATIDA ASARIDAGI HAYVON OBRAZLARINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI” - Qudratova, Muxiba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada o’zining hayvonlarni g’ayrioddiy tarzda tasvirlay olgan hamda ijodining o’ziga xos uslubini ko’rsata olgan Lewis Carrollning “Alisa mo’jizalar mamlakatida” asari hayvonlarning o’ziga xos jihatlari va ularning o’ziga xos ramziy ma’nolarni ifodalashi misollar yordamida ifodalab berilgan. Shuningdek, Lyuis Kerroll o’zining “Alisa mo’jizalar mamlakatida” nomli ertagida Alisaning mo’jizalar mamlakati bo‘ylab sayohati davomida duch kelgan antropomorfizatsiya qilingan hayvonlarning o’ziga xos jihati haqida so’z yuritamiz.