MUQOBILSIZ LEKSIKANING TARJIMA MUAMMOSI: LINGVOMADANIY TAHLIL - Djabbarova, Shoira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola muqobilsiz leksikaning tarjima qilish usullariga bag‘ishlangan, bundan tashqari til va madaniyatning o‘zaro ta’siri tarjimada tahlil qilingan, tarjima esa o‘z o‘rnida zamonaviy tilshunoslikning eng muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maqolaning asosiy maqsadi lingvomadaniy tahlil nuqtai nazaridanmuqobilsiz leksikaning tarjima muammosini o‘rganishdir.