MINTAQANI BARQAROR RIVOJLANTIRISHDA TRANSFORMATSIYALASH JARAYONI - Sattarov, Umirzoq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada mintaqada barqaror rivojlanishga erishish bilan bog‘liq jarayonning to‘liq ko‘rinishini taqdim etadi. U iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik omillarning o‘zaro bog‘liqligini va yaxlit yondashuvning muhimligini ta’kidlaydi. Iqtisodiyotni barqaror sektorlar sari diversifikatsiya qilish, resurslarni mas’uliyatli boshqarish, ijtimoiy tenglikni rag‘batlantirish, infratuzilma va samarali boshqaruvga sarmoya kiritish, jamoatchilikni jalb qilish, ta’lim, salohiyatni oshirish va barqarorlikni oshirish choralari qamrab olingan. Ushbu tamoyillarni qabul qilish orqali mintaqalar uzoq muddatli iqtisodiy farovonlik, ijtimoiy inklyuziya va ekologik barqarorlikka erishish yo‘lida harakat qilishlari mumkin.