SIYOSIY E’TIQOD: UNING TIZIMI VA FUNKSIYASINING FALSAFIY TAHLILI - Shernazarov, Ravshan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Siyosiy e’tiqod har bir inson va jamiyat hayotida muhim ahamiyat kasb etib, u bizning dunyoqarashimizni, qadriyatlarimizni, hukumat va uning siyosatiga nisbatan pozitsiya va qarashlarimizni ifodalaydi. Mazkur maqola siyosiy e’tiqod va uning mexanizmini tadqiq etishga bag’ishlanib, unda siyosiy e’tiqod funksiyasining falsafiy mohiyati ochib berilgan. Siyosiy e’tiqodning ko’plab omillarga, ijtimoiy mavqe, ta’lim, madaniy va diniy an’analarga bog’liqligi misollar asosida yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada siyosiy e’tiqodning shaxs siyosiy jamiyatning siyosiy hayotidagi ishtirokidagi sezilarli ta’sir ko’rsatishidagi roli falsafiy jihatdan asoslab berilgan.