RAMZ AXRETIPLARINING TASNIFLANISHI VA BADIIY TAHLILI - Umarov, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola ramz arxetiplariga ta’rif berib, ularning badiiy adabiyotda qo‘llanilish usullari va adabiy asarlardagi ahamiyati haqida so‘z yuritadi. Ramz arxetiplarining tasniflanishi va ularda qanday universal badiiy ko‘chma ma’no aks etishini ifodalaydi.