XOTIN-QIZLAR BANDLIGINI TAʼMINLASH – TAZYIQ VA ZO‘RAVONLIKLARDAN ASRASHNING SAMARALI YO‘LI SIFATIDA - Rahmonova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Xotin-qizlar bandligini taʼminlash, og‘ir ijtimoiy ahvolga tushib qolgan ayollarni ijtimoiy himoya qilish, ularni bandligini taʼminlash ijtimoiy himoya tizimi samaradorligini oshirishning ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanishi, ularning jamiyatdagi mavqeini mustahkamlashda, oilada o‘z o‘rniga ega bo‘lishida, jamiyat hayotida faol ishtirok etishida muhim omil bo‘lib xizmat qilishi yoritilgan.