ZAMONAVIY O’ZLASHMALARNI MILLIYLASHTIRISHDA O‘ZBEK TILINING TARIXIY ZAXIRA MANBALARIDAN FOYDALANISH - Xamrayev, Fozilbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola tarixiy so’zlarning til taraqqiyotidagi o’rniga bag’ishlangan. Unda so’zning qadr-qiymatini belgilashda uning etimologiyasidan boxabar bo’lish muhim ahamiyat kasb etishi urg’ulangan. Shuningdek, maqolada tarixiy so’zlardan yangi o’zlashmalarni milliylashtirishda foydalanish xususida fikr yuritilgan va tarixiy manbalarda uchraydigan bir qancha so’zlar tahlil qilinib, ularni tegishli xorijiy so’zlar o’rnida qo’llash bo’yicha tavsiyalar berilgan.