YANGI O‘ZBEKISTON JAMIYATI TARAQQIYOTI IDEOSFERASIDAGI MA’NAVIY O‘ZGARISHLAR DINAMIKASI - Sharipov, Abdukhakimjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Yangi O‘zbekiston jamiyati ijtimoiy taraqqiyoti ideosferasidagi o‘zgarishlar dinamikasining mazmun-mohiyatini falsafiy tadqiq etish ijtimoiy falsafaning dolzarb mavzularidandir. Mazkur maqola jamiyat ideosferasi taraqqiyoti ideosferasidagi dinamik o‘zgarishlarsiz jamiyatning siyosiy, ijtimoiy yuksalishi mumkin emasligi tadqiq etilgan. Shuningdek, jamiyat ijtimoiy taraqqiyoti ideosferasidagi o‘zgarishlar dinamikasining milliy tiklanish, milliy yuksalishimizda asosiy omillardan bo‘lib kelayotganligi ma’naviy-mafkuraviy islohotlar asosida ochib berilgan.