NUTQ MADANIYATI VA NUTQ ODOBI MASALALARINING TARIXIY TAKOMILI - Aripova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada nutq madaniyati va nutq odobi masalalarining tarixiy takomili, lisoniy jarayoni, nutqiy malaka sifatida talqin etilishi yoritilgan. Nutq madaniyati tushunchasining olimlar tomonidan o‘rganilishi talqini, qadimda Sharqda notiqlik san’atining voizlik san’ati nazariyasi va amaliyoti nuqtai nazaridan tadqiq, chiroyli va badiiy saviyada nutq so‘zlash mahorati, til boyligidan mohirlik bilan foydalanish, matn mazmuniga moslab qo‘llash kabi masalalar talqini berilgan.