TA’LIM ANATOMIYASI: TIBBIYOT VA ZAMONAVIY TA’LIM O‘RTASIDAGI TAFOVUTNI BARTARAF ETISH - Matyakubova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
“Ta’lim anatomiyasi: Tibbiyot va zamonaviy ta’lim o‘rtasidagi tafovutni bartaraf etish” maqolasida zamonaviy pedagogik usullarning tibbiy ta’limga transformativ ta’siri ko‘rib chiqiladi. An’anaviy yondashuvlar tobora ko‘proq innovatsion strategiyalar bilan to‘ldirilmoqda yoki almashtirilmoqda, jumladan, simulyatsiyaga asoslangan ta’lim, raqamli platformalar, muammoli ta’lim (PBL) va kasblararo ta’lim (IPE). Ushbu tadqiqot zamonaviy metodologiyalar tibbiy o‘quv dasturlariga qanday kiritilganligi va ularning ta’lim natijalariga ta’sirini tahlil qilish uchun aralash usullardan foydalanadi. So‘rovlarning miqdoriy ma’lumotlari simulyatsiyaga asoslangan o‘rganish va raqamli platformalarning yuqori qabul qilish stavkalari hamda idrok etilgan samaradorligini ko‘rsatadi, klinik ko‘rsatkichlar va talabalarning faolligi yaxshilanganligi bilan bog‘liq. Intervyu va fokus-guruhlardan olingan sifatli tushunchalar ushbu yondashuvlar bilan bog‘liq foyda va muammolarni, jumladan, xarajat, foydalanish va amalga oshirish bilan bog‘liq masalalarni ta’kidlaydi. Ma’lumotlar ushbu ta’lim innovatsiyalaridan to‘liq foydalanish uchun strategik investitsiyalar va professor-o‘qituvchilarni rivojlantirish zarurligini ta’kidlaydi. Ushbu tadqiqot an’anaviy va zamonaviy ta’lim amaliyotlarini bog‘lash orqali tibbiy ta’limni optimallashtirish bo‘yicha qimmatli istiqbollarni taqdim etadi.