“ЖАВОҲИР АТ-ТАФСИР ЛИ ТУҲФАТ АЛ-АМИР” АСАРИНИНГ МАЗМУНИ ВА ТАРКИБИЙ ҚИСМЛАРИ ҲАҚИДА - Лутфиллаев, Ҳамидилло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Темурийлар давридаги илм-фан ривожи ўша даврда яратилган ёзма манбалар билан боғлиқ. Улар асосан аниқ фанлар, адабиёт, тарих ва ислом илмларига оид асарлардир. Шулар қатори Ҳусайн Воиз Кошифийнинг “Жавоҳир ат-тафсир ли туҳфат ал-Амир” асари тафсир назарияси бўйича қимматли маълумотларни ўз ичига олган асар ҳисобланади.