ФУҚАРОЛАРНИНГ ЎЗИНИ ЎЗИ БОШҚАРИШ ОРГАНЛАРИ МАНСАБДОР ШАХСЛАРИНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ-ҲУҚУҚИЙ ЖАВОБГАРЛИГИ - Рузметов, Хайрулла (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада фуқароларнинг ўзини ўзи бошқариш органлари мансабдор шаҳсларини конституциявий жавобгарлигининг назарий жиҳатлари, конституциявий принципларнинг талаблари ва уларга ҳуқуқий тартибга солишнинг, ҳуқуқни қўллаш амалиётини, ташкилий-ҳуқуқий асосларни мослиги кўриб чиқилган ва мазкур жиҳатларни такомиллаштиришга оид таклифлар берилган.