ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA “KO‘K” SIFAT BELGISINING SEMANTIK XUSUSIYATLARINING TADQIQI - Temirova, Aziza; Uralova, Oysuluv (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot zamonaviy tilshunoslik kontekstida “ko‘k” sifatdoshining semantik xususiyatlarini ko‘rib chiqadi. Tahlil turli lingvistik jamoalarda atamaning qanday qabul qilinishi, qo‘llanilishi va madaniy konsepsiyasini o‘rganadi. Tadqiqotning maqsadi kontekstda ham so‘zma-so‘z, ham semantik foydalanishni hisobga olgan holda ko‘k rangning ko‘p qirrali tabiati va uning semantik konnotatsiyalari haqida tushuncha berishdir.