HAJVIY TAFAKKUR TABIATI – SATIRA VA YUMOR TUSHUNCHASI - Mansurova, Mohinur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jamiyat illatlarini, turmush qiyinchiliklarini, xudbin amaldorlar va ularning kirdikorlarini kulgu orqali ifodalash uchun ko‘plab yozuvchilar hajviyaga nazar solishadi va uni adabiyotning muhim yo‘nalishlaridan deb hisoblashadi. Quyidagi maqolada muallif hajviyotni adabiyotda hayotning ijobiy va yaramas tomonlarini ko‘rsatishning vositalaridan biri sifatida tahlil qiladi. Hajviya tushunchasi va uning tabiati haqida so‘z yuritiladi va uning asosiy turlaridan bo‘lgan satira va yumorga alohida nazar solinadi.