OG‘ZAKI TARJIMA VA UNDA KOMPRESSIYANING ROLI - Davronov, Shexroz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada og‘zaki tarjima o‘z mohiyatidan psixologik jarayon bo‘lib, unda uchta asosiy bosqich mavjud: fikrni tushunish, anglash va shakllantirish, qabul qiluvchining madaniy modeliga til tizimi orqali yetkaziladi. Quyidagi maqolada shu haqida so‘z boradi.