UNDIRUVNI INTELLEKTUAL MULK OBYEKTLARIGA BOʻLGAN HUQUQLARGA QARATISHNING AYRIM FUQAROLIK-HUQUQIY MASALALARI - Toshkanov, Nurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Intellektual mulk obyektlariga boʻlgan huquqlar yuridik shaxs tashkil etishda uning ustav fondiga kiritilishi, uni garovga qoʻyish evaziga qarz va bank krediti olinishi, bu shaxslar zimmasiga maʼlum bir majburiyat yuklashi mumkin. Mazkur maqolada yuridik shaxsning toʻlovga qobiliyatsizligi sharoitida undiruvni intellektual mulk obyektlariga boʻlgan huquqlarga qaratish masalalari muhokama qilinadi.