OLIY TAʼLIMDA RUS TILI FANINI O‘QITISHDA MUSTAQIL TAʼLIMNING TOPSHIRIQLARINI ILMIY-PEDAGOGIK AHAMIYATI - Urazkulova, Anna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada oliy taʼlimda rus tili fanini o‘qitishda mustaqil taʼlim topshiriqlarining ilmiypedagogik ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda mustaqil taʼlimning talabalarning rus tilini o‘rganishdagi samaradorligi, bilimlarni mustahkamlash, leksik va grammatika ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, mustaqil topshiriqlar talabalarning tilga bo‘lgan qiziqishini oshiradi va ularning o‘qish hamda yozish ko‘nikmalarini samarali rivojlantiradi. Bundan tashqari, talabalarning motivatsiyasini oshirish va o‘z-o‘zini rivojlantirishga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirishga yordam beradi. Mustaqil taʼlim topshiriqlari rus tili o‘qitish jarayonida o‘qituvchilar uchun muhim pedagogik vosita bo‘lib, o‘quvchilarning umumiy bilim darajasini oshiradi.