KIMYO FANI BO‘YICHA MASHG‘ULOTLARNI FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA TASHKIL ETISH - Ajiyeva, Muxabbat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada fanlarni integrallashgan xolda o‘qitish vazifalari, kimyo fani mashg‘ulotlarini fanlararo integratsiya asosida tashkil etish imkoniyatlari, ingliz tili va kimyo fanini integratsiya qilib o‘qitish uchun materiallarni ishlab chiqish, dars mazmunini loyihalashda kimyo, spirallik prinsiplaridan foydalanish imkoniyatlari bayon qilinadi. Shuningdek, kimyo mashg‘ulotlarini fanlararo integratsiyalash asosida darslarga tayyorgarlik ko‘rishda kimyo o‘qituvchisining faoliyati davomida amalga oshirish lozim bo‘lgan harakatlar sanab o‘tilgan.