GLOBALLASHUV JARAYONIDA DINIY VA DINYOVIY G‘OYALARNING RIVOJLANISH TENDENTSIYALARI - Bayaliev, Djaxongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Globallashuv va dinning zamonaviy jarayonlarining o‘zaro ta’siriga muallifning yondashuvini taklif etadi. Tadqiqot mavzusi - bu globallashuv jarayonlari dunyoviy ishlarning o‘sishi va jamiyatdagi diniy va dunyoviy g‘oyalari bo‘lgan o‘zaro ta’siri. Diniy ongdagi o‘zgarishlarga ta’sir etuvchi jarayonlarni aniqlash va imonlilarning ongining xususiyatlari davlat diniy aloqalarini optimallashtirishga va dunyodagi diniy keskinliklarning pasayishiga hissa qo‘shishi mumkin.