OʻRTA ASRLAR MARKAZIY OSIYO MUTAFAKKIRLARINING CHOLGʻUSHUNOSLIKKA OID NAZARIYALARI: ABU NASR FOROBIYNING MUSIQIY TADQIQOTLARI - Ro‘zimurodov, Ilyos (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Oʻrta asrlarda yaratilgan musiqiy risolalarning bayoni oʻziga xos boʻlib, ularda musiqa sanʼatiga oid muhim maʼlumotlar keltirilgan. Ushbu risolalarda musiqa nazariyasining asoslari borasida fikr-mulohazalar keltirilgan. Ushbu maqolada Abu Nasr Forobiyning musiqa ilmiga oid qarashlari tahlil qilingan.