JАHON ILM-FАNIDА АBU NАSR FOROBIY ILMIY-MАDАNIY MEROSINING TUTGАN O‘RNI VА АHАMIYATI - Yusubov , Jaloliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada Аbu Nasr Forobiyning jahon ilm-fanida tutgan oʼrni va uning merosini hozirgi kundagi ahamiyati falsafa tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada mutafakkirning falsafiy qarashlaridagi asosiy masalalar, musiqa ilmiga qoʼshgan hissasi, insonni kamol topishi, tarbiyali boʼlishi, aniq fanlar sohasidagi ilmlari yoritib berilgan. Аyrim asarlardagi ilm-fan rivoji haqidagi fikrlarining tahlil hozir kundagi zamonaviy taʼlim-tarbiyaga taʼsiri boʼyicha masalalar keltirilgan.