MARKAZIY OSIYODA KOʻPTOMONLAMA MUNOSABATLAR: TARIXIY YONDASHUVLAR, SIYOSIY VA IQTISODIY INTEGRATSIYA - Abdimoʻminov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mintaqasidagi koʻptomonlama munosabatlar dinamikasi tahlil qilingan. Jumladan Markaziy Osiyo mamlakatlarining BMT, MDH, ShHT, YeXHT, MOHT, TDT kabi xalqaro va mintaqaviy tashkilotlar, ITB, OTB, Jahon Banki, Xalqaro valyuta jamgʻarmasi va boshqa iqtisodiy tuzilmalar, shuningdek, Markaziy Osiyo+ formatlari doirasidagi oʻzaro hamkorlik aloqalari yoritib berilgan.