1940-1960-YILLARDA O‘ZBEKISTONDA UY-JOY QURILISHINI REJALASHTIRISH MUAMMOLARI - Shadmanov, Turdibay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Oʻzbekistonda uy-joy qurilishi xalq xoʻjaligining muhim tarmoqlaridan biri boʻlib, sotsialistik tamoyillarga asoslangan edi, qurilish asosan davlat tomonidan amalga oshirilgan. SSSRni sanoatlashtirish davrida asosiy e’tibor sanoat qurilishiga qaratildi, shuning uchun uy-joy qurilishi hajmi kichik bo‘lib, uning muhim qismini vaqtinchalik uy-joylar, ya’ni kazarmalar tashkil etdi. Maqolada 1940-1960-yillarda O‘zbekistonda uy-joy qurilishini rejalashtirish muammolari tahlil qilingan.