V.L.VYATKINNING SAMARQANDNING TARIXIY YODGORLIKLARINI OʻRGANISHGA DOIR ISHLARI - Umrzoqov, Maqsud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Qadimgi va koʻhna Samarqand shahri tarixini oʻrganish borasida juda ham koʻplab ishlar amalga oshirildi. Jumladan Samarqandning 2750 yillik yoshi ilmiy jihatdan asoslab berildi. Lekin Samarqand shaharini tarixini oʻrganilishi, bu borada ish olib borgan olimlar faoliyati yetarlicha aks ettirilgani yoʻq. Tarixshunoslikda muhim dolzarb masalalardan hisoblangan Samarqand shahar tarixi tarixshunosligi, uni oʻrgangan Vyatkin faoliyati haqida maqolada qisman toʻxtalib oʻtilgan.