O‘ZBEKISTONDA INNOVATSION INFRATUZILMALARNI BOSHQARISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI JORIY QILISH ORQALI TARMOQ KORXONALARINING INNOVATSION SALOHIYATI VA TEXNOLOGIK RIVOJLANISHINI OSHIRISH - Karimov, Khojakbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda innovatsion infratuzilmalar O‘zbekiston ishlab chiqarish sektorining innovatsion salohiyati va texnologik rivojlanishini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ularni zamonaviy texnologiyalar xususan sun’iy intellekt yordamida boshqaruv tizimini joriy qilish orqali samaradorligini oshirish dolzarb usullardan biridir. Ushbu maqolada sanoatda yuqori va o‘rta-yuqori texnologiyali ishlab chiqarish hajmini oshirishda innovatsion infratuzilmalarning ahamiyatini oshirish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan.