DISKURS VA UNING LINGVOMADANIY TALQINI - Karimov, Rivojiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Diskurs faqat kommunikatsiya vositasi emas, balki lingvomadaniy xususiyatlar, ijtimoiy tuzilmalar va mafkuralarni aks ettiradi. Tadqiqot madaniy kodlar, stereotiplar va kommunikatsiya vositalarini tahlil qiladi. Natijalar diskursning ijtimoiy identifikatsiya va normalarni shakllantirishdagi rolini hamda globallashuv va raqamlashtirish jarayonlarining uning evolyutsiyasiga taʼsirini kо‘rsatadi. Kelgusida raqamli va kо‘p tilli diskurs dinamikasini chuqurroq о‘rganish tavsiya etiladi.