INGLIZ TILIDA ANTROPONIMIK BIRLIKLARNING LEKSIK-SEMANTIK TAHLILI - Baxtiyorova, Maftuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada onomastik tushunchalar bilim tuzilmalarining tarkibiy qismlari, yaʼni kognitiv birlik sifatida tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada nomlarning kelib chiqishi haqida umumiy maʼlumotlar, antroponimlarning lisoniy verballashuvidagi oʻziga xos xususiyatlari, nomlarning maʼlum tashuvchilari va tildagi onimlar semantikasini aniqlash haqida fikr bildiriladi.