ПРОКУРАТУРА ОРГАНЛАРИНИНГ ҲУҚУҚ ИЖОДКОРЛИГИ ФАОЛИЯТИДАГИ ИШТИРОКИНИ БАҲОЛАШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Саидов, Шохруххон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ушбу мақолада прокуратура органларининг ҳуқуқ ижодкорлиги фаолиятидаги иштирокини баҳолашнинг илмий-амалий жиҳатлари таҳлил қилинган. Ҳозирги кунда Ўзбекистон Республикасида қабул қилинаётган норматив-ҳуқуқий ҳужжатларнинг сифат жиҳатдан яхшиланиши ва бу борада прокуратура органларининг иштирокини самарали ташкил этиш масалалари ёритилган. Прокуратура органларида фаолият олиб бораётган ходимларнинг ҳуқуқ ижодкорлиги жараёнидаги иштирокини баҳолаш мезонлари ишлаб чиқилган. Прокуратура органларининг ҳуқуқ ижодкорлиги фаолиятидаги иштирокини янада яхшилаш бўйича амалий таклифлар илгари сурилган.