PROFESSIONAL TAʼLIM MUASSASALARI RAQAMLI TAʼLIM RESURSLARINI LOYIHALASH, TIZIMLASHTIRISH VA UNING MAZMUNI - Gafforov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu mavzuning dolzarbligi shu bilan asoslanadiki, hozirgi kunga qadar davlat miqyosida raqamli taʼlim resurslarini yaratish, ularning strukturalari va mazmunining aniq chegaralari boʻyicha yagona tizimlashtirilgan yondashuvi mavjud emas. Shuning uchun raqamli taʼlim resurslarini tizimlashtirish va ularni yaratish, strukturasi va mazmuniga qoʻyilgan unifitsirlangan talablarni ishlab chiqish hamda taʼlim muassasalarida qoʻllash zaruriyati mavjud. Mazkur ishda taʼlim jarayonida raqamli taʼlim resurslarini strukturasi va ulardan foydalanishning tizimli yondashuvini aniqlash masalalari tadqiqot qilinadi.