MUSTAQILLIK YILLARIDA OʻRTA UMUMTAʼLIM MAKTABLARINING AHVOLI VA MODDIY – TEXNIKA BAZASINING MUSTAHKAMLANISHI (QASHQADARYO VA SURXONDARYO VILOYATLARI MISOLIDA) - Yoʻldosheva, Gulbahor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston mustaqillik yillarida oʻrta umumtaʼlim maktablarining ahvoli va moddiy-texnik bazasining mustahkamlanishi tahlil qilinadi. Qashqadaryo va Surxondaryo viloyatlari misolida, oʻrta taʼlim tizimining rivojlanishi, yangi oʻquv uslublari, pedagogik texnologiyalarni joriy etish va maktablarning moddiy-texnik baza yaxshilanishi masalalari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, ushbu hududlardagi maktablarning oʻquv resurslari va infratuzilmasining modernizatsiyasi hamda taʼlimdagi sifatli oʻzgarishlar tahlil qilinadi.