KUCHLI TAʼSIR QILUVCHI VA GIYOHVANDLIK VOSITALARINI YANGI TURLARINI NOQONUNIY MUOMALASI BILAN BOGʻLIQ JINOYATLARNING NAZARIY-HUQUQIY TAHLILI - Xatamov, Toʻlqin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada kuchli taʼsir qiluvchi va giyohvandlik vositalarini yangi turlari, giyohvandlik vositalari va psixotrop moddalar, ularning analoglari, ularni oʻrganish usullari va bu boradagi olimlar fikri, amaldagi milliy qonunchilikdagi boʻshliqlar hamda bu borada xorijiy davlatlar tajribalari, shuningdek, kuchli taʼsir qiluvchi hamda giyohvandlik vositalarini noqonuniy muomalasi bilan bogʻliq jinoyatlarning nazariy-huquqiy jihatlari tahlil qilingan.