HUDUDLARDA AHOLI SALOMATLIGINI TAʼMINLANGANLIK DARAJASINI BAHOLASH USULLARI VA MEZONLARI - Ismoilova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada mintaqalarda aholi salomatligini taʼminlanganlik darajasini baholash usullari va mezonlari ishlab chiqilgan. Ushbu ishlab chiqilgan usul va mezon asosida Surxondaryo viloyatida aholi salomatligini taʼminlanganlik darajasi aniqlangan. Shuningdek, mintaqalarda aholi salomatligini taʼminlanganlik darajasini barqarorlashtirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar keltirilgan.