HUDUDLARDA INNOVATSION XIZMATLAR TURLARI RIVOJLANISHINING EKZOGEN VA ENDOGEN OMILLARI, ULAR TASNIFI VA KOʻRSATKICHLARI - Umronov, Eldorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mamlakatimizda keyingi besh yillikda olib borilayotgan izchil islohotlar va iqtisodiyotning jadal surʼatlar bilan erkinlashuvi natijasida iqtisodiyotning asosiy boʻgʻini hisoblanadigan xizmatlar sohasini rivojlantirishda sezilarli yutuqlarga erishilmoqda. Ayniqsa, uning ustuvor yoʻnalishlari boʻlgan innovatsion xizmatlar va ularning xalqaro savdosini rivojlantirish va bu orqali barqaror iqtisodiy oʻsishni taʼminlash, soha raqobatbardoshligini oshirish, iqtisodiy-ijtimoiy barqarorlikka erishish hamda aholi farovonligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi.