BADIIY TARJIMADA EMOTSIONAL MAZMUNNI YETKAZISH TAMOYILLARI TAHLILLARI - Sodiqova, Dinora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada badiiy asarni boshqа tilga tarjima qilishda hissiy mazmun masalalari, emotsional-hissiy nutqlar va ularni tarjimada qanday yetkazib berish mumkinligi muhokama qilinаdi. Maqоlada tarjimaning turli strategiyalari tahlil qilinadi, tarjima qilingan asarlarda hissiy ohang va emоtsional aniqlik doirasidagi vaziyat konteksti, so‘z tanlash va jumla tuzilmalariga e’tibor qaratiladi. Shuningdek, maqolada boshqa matnlardan misollar keltirilgan va tahlil qilingan, xususan, ingliz, oʻzbek va rus adabiyotining bir qancha ajoyib durdоnalari saralanadi va oʻxshash va turli oʻziga xosliklari, hissiy mazmunini tarjima qilish muammolari va xalqaro auditoriyaga emotsiyalarni to‘g‘ri talqin qilishga urinishlar natijasida yuzaga keladigan yechimlarni solishtiriladi.