AYRIM XORIJIY DAVLATLARDA BEZORILIK JINOYATI UCHUN JINOIY JAVOBGARLIK MASALALARI - Утебаев, Саламат; Калбаева, Эльдора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada bezorilik jinoyatining ayrim xorijiy davlatlar qonunchiligida qanday ifoda etilganligi, shuningdek ushbu davlatlarda bu jinoyat uchun javobgarlik masalalariga to‘xtalib o‘tilgan. Shuningdek, bezorilik jinoyatining ta’rifi, uning tarkibi va boshqa ijtimoiy xavfli qilmishlardan ushbu jinoyatning farqi yoritib berilgan. Maqolada aksariyat Yevropa davlatlar qonunchiligi ham so‘z etilgan.