TEXNIK UNIVERSITETLARDA HUQUQIY FANLARNI O‘QITISHNING DOLZARB MUAMOLLARI - Абдуллаева, Дилдора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada texnik oliy o'quv yurtlarida huquqiy fanlarni o'qitishda zamonaviy yondashuvlar ko'rib chiqiladi. Interfaol onlayn platformalar, vebinarlar, multimedia materiallari, loyiha va muammoli ta’lim kabi innovatsion ta’lim texnologiyalaridan foydalanish, shuningdek, sun’iy intellektni ta’lim jarayoniga integratsiyalashga alohida e’tibor qaratilgan. Huquqiy ta'limning amaliyotga yo'naltirilishi, o'quv dasturlarini bo'lajak muhandislarning kasbiy xususiyatlariga moslashtirish va kurslarning ikki blokli tuzilishini joriy etish zarurligi ta'kidlangan: nazariy va amaliy. O‘quvchilarning huquqiy ongini, huquqiy madaniyatini, fuqarolik mas’uliyatini shakllantirish ahamiyati asoslab berilgan. “O‘zbekiston-2030” strategiyasini amalga oshirish doirasida ta’lim tizimidagi islohatlar va yuqori malakali mutaxassislar tayyorlashdagi asosiy vazifalar belgilab berilgan.