MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA TAʼLIM FAOLIYATINI MODERNIZATSIYA QILISHDA TARBIYACHILARNING OTA-ONALAR BILAN ISHLASHINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI - Urinova , Dilbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola ota-onalar hamjamiyatiga, ularning taʼlimga jalb qilinishiga qaratilgan zamonaviy pedagogik texnologiyalari orqali maktabgacha taʼlim jarayoni tahlil qilindi. Ota-onalar bilan bogʻcha oʻrtasidagi oʻzaro munosabatlar bu-maktabgacha yoshdagi bolalarning har tomonlama rivojlanishi uchun zarur shartidir. Chunki eng yaxshi natija tarbiyachilar va ota-onalar birgalikda harakat qiladigan joyda erishiladi. Shuningdek, oʻquv jarayonini qoʻllab-quvvatlash orqali tarbiyachining tarbiyalanuvchilarning ota-onalari bilan ishlash sifatini oshirish va bolalar bogʻchasi faoliyatini ommalashtirishdir.