KOʻP MILLATLI MAKTABLARDA MADANIYATLARARO KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Suvanova, Gulbaxor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada koʻp millatli maktablarda madaniyatlararo kompetensiyani shakllantirishning dolzarbligi, mazmuni va strategik yondashuvlari yoritilgan. Oʻquvchilarda madaniy bagʻrikenglik, empatiya, kommunikativ madaniyatni shakllantirish vositalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Oʻzbekiston sharoitida mavjud muammolar va ilgʻor xorijiy tajribalarga asoslangan takliflar berilgan.