BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING LINGVISTIK KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH ORQALI XALQARO BAHOLASH DASTURLARI( PIRLS)GA TAYYORLASH USULLARI - Qarshiyeva, Muborak; Karshiyev, Jaxongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada oʻquvchilarni boshlangʻich sinf davridan boshlab xalqaro baholash dasturlariga tayyorlab borish va buning uchun ularda matn bilan ishlash koʻnikmalarini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etishi haqida fikr boradi. Oʻquvchilarning lingvistik kompetensiyalarini chuqurroq shakllantirish orqali ularning soʻzlarni farqlay olish, matndagi soʻz yoki iboraning mazmunini anglash qobiliyatini rivojlantirish mumkin. Buning uchun samarali boʻlgan usul ushbu maqoladan joy olgan.